• facebook
  • twitter
  • LinkedIn
  • googleplus
  • youtube

Shotcretre

1-Shotcrete

Shotcretre / aplikasi gunite

Shotcrete, gunite atawa beton disemprot nyaeta beton atanapi mortir conveyed ngaliwatan selang sarta pneumatically projected dina laju tinggi onto beungeut, salaku téknik konstruksi. Hal ieu umumna bertulang ku rod konvensional baja, bolong baja, atawa serat.
Shotcrete téh biasana mangrupa istilah sagala-inklusif keur versi boh baseuh-campuran sarta garing-campuran. Dina pangwangunan kolam renang, kumaha oge, shotcrete nujul kana baseuh campuran sarta gunite ka tegalan campuran. Dina kontéks ieu, istilah ieu henteu ditukeurkeun.
Shotcrete ieu disimpen na compacted dina waktos anu sareng, alatan gaya kalayan nozzle kana. Ieu bisa disemprot onto sagala jenis atawa bentuk permukaan, kaasup wewengkon nangtung atawa overhead.

vs. garing campuran baseuh

T metoda anjeunna campuran garing ngalibatkeun nempatkeun bahan garing kana Hopper nu lajeng conveying aranjeunna pneumatically ngaliwatan selang kana nozzle nu. Nozzleman nu ngatur ditambah cai di nozzle nu. Cai jeung campuran garing teu lengkep dicampur, tapi geus réngsé sakumaha campuran hits beungeut panampa. Ieu merlukeun nozzleman terampil, utamana dina kasus bagian kandel atanapi beurat bertulang. Kaunggulan tina prosés campuran garing téh yén eusi cai bisa disaluyukeun instantaneously ku nozzleman nu, sahingga panempatan leuwih éféktif dina aplikasi overhead jeung nangtung tanpa ngagunakeun accelerators. Prosés campuran garing dipake dina aplikasi perbaikan lamun perlu ngeureunkeun remen, salaku bahan garing gampang discharged tina selang.

 

Baseuh-campuran shotcrete ngalibatkeun ngompa tina hiji beton saméméhna disiapkeun, ilaharna siap-dicampur beton, kana nozzle nu. hawa dikomprés ieu diwanohkeun dina nozzle ka impel campuran onto beungeut panampa. Prosedur baseuh-prosés umumna ngahasilkeun kirang rebound, runtah (lamun bahan tumiba ka lantai), sarta debu dibandingkeun jeung prosés garing-campuran. Kauntungan greatest tina prosés baseuh-campuran téh kabéh bahan dicampurkeun jeung cai tur aditif diperlukeun, sarta jilid ogé gedé bisa ditempatkeun dina kirang waktos batan prosés garing.

vs. garing campuran baseuh

S mesin hotcrete nu sadia nu ngadalikeun prosés lengkep jeung nyieun pisan gancang jeung gampang. Métode manual Islam jeung mékanis anu dipaké pikeun prosés nyemprot baseuh tapi beton disemprot baseuh ieu tradisional dilarapkeun ku mesin. The outputs semprot tinggi na badag cross-bagian merlukeun gawé janten mechanized. Sistem nyemprot beton kalayan numput duplex utamana dipaké pikeun gawé bareng mixes baseuh. Teu kawas numput beton konvensional, sistem ieu kudu minuhan sarat tambahan tina delivering aliran beton anu aya saperti konstanta sabisa, sarta ku kituna kontinyu, keur ngajamin aplikasi semprot homogen '.


WhatsApp Online Chat !