• facebook
  • twitter
  • LinkedIn
  • googleplus
  • youtube

Plastering

tugas Plasterer urang

Biasana kontraktor nu geus disadiakeun sagala tas ti gips moyok anu bakal diperlukeun, kitu ogé sagala suplai éksternal cai lamun imah teu acan nyambung. Awak plastering perlu mawa parabot jeung alat sorangan sarta kadangkala nyadiakeun bead sorangan.
Tugas nu plasterer biasana diperkirakeun ngalengkepan.
Plasterer biasana kedah pokok munggaran atanapi paku Cornerbead onto unggal protruding sudut (éksternal) tina jero imah. Kamanusaan sarta Studi dicokot pikeun mastikeun ieu ngajadikeun témbok katingal lempeng tur leuwih ti hiji skill panon ti nanaon sejenna.
"Bead" asalna di loba gaya; Mimitian ti kawat bolong napel ku staples kana sasmita logam heavier nu perlu tacked on kalawan kuku. Variétas palastik ogé aya.
Bead kudu diukur jeung motong kana ukuran; perawatan dicokot teu ngabengkokkeun atanapi Lungsi eta. Di tempat-tempat leuwih ti hiji juru meets; tungtung jeung bead urang anu motong di hiji sudut jeung 2 atawa leuwih tips disimpen salaku nutup babarengan salaku allowable; noel tapi teu tumpang tindih. Bead eta tos rengse ditutupan ku moyok ogé sesa témbok jeung moyok nu oge mantuan nyekel eta teguh. Produk rengse daun wungkul a strip logam kakeunaan leutik di protrusion tina sudut nu bakal katutupan nalika témbok geus dicét. Ieu daun, sudut pilari bersih lempeng.
Métoda katempo di imah heubeul ngabentuk sudut rounded atanapi bullnosed ngagunakeun kai quirked bead staf. Staf bead, a dowel 1 inci kalawan approx 1/3 dicukur kaluar deui, geus disetel dina sudut éksternal ku joiner dina situs, fastened mun plugs kai diatur kana bata / block seams, atawa pigura kai. Moyok geus ngajalankeun nepi ka staf bead lajeng motong deui lokal pikeun bead atawa "quirked" ulah tepi bulu lemah mana moyok kana meets bead kana.
Dina arsitektur quirk ngarupakeun 'V' leutik channel ngawangun dipaké pikeun ngawates sareng masihan relief ka molding rounded convex. Pikeun nyieun sudut plastered, nyieun jaket (Browning) anu plastered nepi ka staf bead, teras quirk nu dipotong kana jaket Nyieun saeutik leuwih badag batan ukuran rengse. Sabot skimming jaket luhur anu dilarapkeun, deui bead nu pinuh skimmed di lajeng, maké ujung lempeng, quirk ieu ulang motong ka jero réngsé, biasana dina hiji sudut 45 gelar perkiraan kana bead kana. Quirk bakal nyumputkeun retakan leutik ahirna nu bakal ngahasilkeun antara staf bead jeung moyok.

Nyetél parabot

Plasterer nu perlu eusian ember 5-galon partway cai. Ti LIPI ieu anjeunna hangs trowel kasebut trowels jeung tempat kana eta rupa parabot.
Biasana plasterer a boga salah trowel pikeun "peletakan on" (prosés nempatkeun leutak onto témbok).
Sababaraha lajeng tetep hiji trowel heubeul nu boga ngalipet santun di eta (kurva cau) bisa dipake keur kaperluan "texturing"; lamun disebut keur ku homeowner nu. A lay-on trowel nuju janten teuing datar pikeun ieu jeung vakum disababkeun ku caina bisa lengket ka tembok, forcing anjeunna nepi ka luh dipareuman sahingga manéhna geus rework wewengkon éta.
Tungtungna, salah bisa boga brand trowel anyar "henteu acan pegat-di" nu anjeunna baris dipaké pikeun "grinding"; ieu lamun moyok téh ampir hardened sarta anjeunna smoothing kaluar nabrak wae atanapi ngeusian dina sagala dips leutik (ucing nyanghareup) sangkan di témbok katingal kawas lambaran seragam tina moyok bodas herang.
Paling plasterers gaduh leuwih sering dipake tinimbang sorangan pikeun ukuran tina trowel aranjeunna ngagunakeun. sababaraha wield trowels sakumaha ageung sakumaha 20 inci lila tapi pakewuh sigana janten 16 "× 5". Ti pangalaman abdi brand pikaresep mangrupakeun stainless steel Marshalltown. Aranjeunna boga luster brassy kana éta hal, cecekelan karét sarta moal pit atawa karat lamun ngahaja ditinggalkeun di sapeuting cai bari batur resep a maok trowel biasa nu merlukeun leuwih pangropéa tapi lasts keur rada lila tur umuran nu tiasa masihan hiji " ngegel "nu mantuan mun" pagawean "(lulus panungtungan nalika moyok ka anu netepkeun).
Kana LIPI oge mana anu sikat badag dipaké pikeun Santika cai onto témbok jeung beresih parabot-Na, a sikat cet pikeun smoothing juru, sarta sudut manuk keur ngabentuk juru (sanajan loba babagi hiji manuk alus tetep kamar harmonis).
Alat ember ieu téh mimiti diteundeun deukeut tabel campuran lajeng jadi moyok dimimitian pikeun ngeset anu dipindahkeun ngadeukeutan ka témbok nu keur dikeureuyeuh. Waktos janten faktor badag didieu sakumaha sakali moyok dimimitian mun heuras (set) eta bakal ngalakukeun kitu cukup pesat jeung plasterer ngabogaan margin leutik kasalahan ka meunang témbok rata.
Onto tabel campur kode plasterer biasana susunan na "heulang" kitu eta bakal gunana lamun manehna perlu grab dinya sarta tetep kokotor kaluar tina eta. Sagala lebu dina moyok teh bisa jadi gangguan utama.
Tops moyok atawa handap?
Plasterers ilaharna bakal ditilik kamar, (utamana hiji témbok ageung atanapi tinggi-ceilinged) kana luhur jeung handap. Hiji dipake dina luhur bakal ngalakukeun ti tepi siling pikeun ngeunaan jangkungna beuteung na dianggo off crate susu pikeun 8-suku (2,4 m) siling, atanapi dianggo kaluar stilts pikeun kamar 12-suku luhur. Pikeun ceilings katedral atanapi tembok kacida luhurna, pementasan geus nyetél jeung salah jalan topside, anu batur salajengna handap.
Ngabersihan nepi saméméh maranéhna rengse pakasaban
Ilaharna dipigawé ku buruh tani teh. Taya globs moyok ditinggalkeun dina lanté, tembok atanapi edges sudut bead. (Éta baris némbongkeun up lamun dicét tur ngaganggu flooring sarta motong). Dipiceun atawa rapih tumpukan sadayana jarian.

2-Plastering

Inspeksi
Sadaya kamar na tembok anu inspected pikeun cracking na dents atanapi goresan anu mungkin geus ngabalukarkeun ti batur bumping kana tembok. Éta ogé inspected pikeun mastikeun euweuh nabrak nu ditinggalkeun dina tembok ti moyok splashed atawa cai. Kabéh kamar anu dipariksa ka pastikeun sadayana moyok geus knocked kaluar tina toko jadi tukang listrik teh bisa masang sockets jeung ka pastikeun aya parabot anu ditinggalkeun balik. Ieu daun dinding siap pikeun pelukis jeung finishers datang di na ngalakukeun perdagangan maranéhanana.

téhnik plastering interior

Lemes
The boga imah jeung boss plasterer urang biasana baris mutuskeun beforehand gaya naon maranéhna bakal dipaké dina imah. Ilaharna tembok anu ceilings lemes sarta kadangkala. Biasana homeowner bakal milih ka boga ceilings ngagunakeun téknik "tékstur" sakumaha anu kasebut loba gampang, gancang, sahingga langkung mirah ti siling rata.

Harga tanda petik plasterer dumasar kana téhnik pikeun dipaké jeung suku dewan bisa katutupan ka pemborong atawa homeowner méméh gawé dimimitian. Suku dewan ieu dicandak ku hangers atawa estimasi ku subcontractor sirah ku cacah ka wallboards yén datangna dina standar industri tina 8 'pikeun 12' panjang. Anjeunna lajeng nambihan dina expenses tambahan pikeun soffits na ceilings katedral.

Siling kadua atawa mimiti
Ilaharna mun siling nyaeta janten lemes eta geus rengse munggaran, saméméh pinding. Lamun bisa textured, éta dipigawé sanggeus tembok.
Alesan keur ieu nu invariably nalika siling a keur dikeureuyeuh moyok bakal tumiba jeung Santika onto pinding. Sanajan kitu hiji tékstur campuran teu perlu smoothed kaluar nalika dimimitian pikeun ngeset:
sahingga retardant a kayaning "Cream of karah" atanapi gula bisa dipaké pikeun manjangkeun waktu setting, sarta gampang scraped kaluar pinding.
sarta saprak waktu teu jadi restraining faktor dina ceilings textured campuran badag, atanapi tonggong-to-balik mixes bisa dipigawé na sagala ceilings katutup dina waktos anu sareng.
Alesan sejen nyaeta manuk anu biasana ngajalankeun sapanjang sudut luhur sanggeus ngalakonan siling mulus, lajeng éta gampang pikeun mulasara ujung ku lakukeun témbok panungtungan. Tapi hiji siling textured ilaharna teu perlu birded, ngan dicampurkeun dina sareng sikat cet pisan baseuh. Dina hal ieu témbok geus rengse munggaran tur juru kabentuk kalawan manuk.
Scratching
Hal kahiji plasterer condong ngalakukeun ieu balik ngaliwatan sagala seams bolong-taped tina tembok anjeunna téh rék nutupan; dina swatch pisan ipis. Wallboard The draws Uap kaluar tina strip ieu kitu lamun plasterer nu mana leuwih deui lamun ngalakonan sesa témbok dinya moal ninggalkeun hiji kelim indented nu perlu reworking salajengna.
Anjeunna lajeng ngeusi di wewengkon deukeut siling kitu anjeunna moal kudu manteng ka ngahontal eta mangsa sesa témbok; Sarta anjeunna ngabentuk sudut jeung manuk-Na. Ieu ngaheéat teuing diperlukeun waktu salaku prosés ieu téh lomba ngalawan réaksi kimiawi.
Peletakan on
Ti tabel campuran plasterer nu scoops sababaraha "leutak" onto puseur heulang-Na jeung trowel Na. Nyekel heulang dina ati-leungeun-Na sarta trowel di primér plasterer nu na lajeng scoops roll bodong tina moyok onto trowel Na. ieu nyokot saeutik prakték kana master, utamana kalayan mixes soupy.
Lajeng ngayakeun paralel trowel kana témbok jeung di sudut slight tina pigeulang manéhna nyoba seragam gulung moyok ka onto témbok. Cara di luhur sarupa squeegee a. Anjeunna dimimitian ngeunaan hiji inci luhureun lanté jeung jalan jalan ka luhur ka siling. Kamanusaan sarta Studi dicokot janten seragam sabisa sakumaha eta mantuan dina fase pagawean.
Knocking handap
Gumantung kana waktos setting tina moyok kana. sakali Uap anu moyok dimimitian bisa digambar ku dewan a lolos kadua dijieun. ieu disebut knocking handap. éta teuing kawas nerapkeun cet ku roller dina peta pigeulang jeung Tujuan. mun halus kaluar garis sagala na eusian wae rongga utama anu bakal nyieun karya tambahan sakali moyok dimimitian mun sabenerna disetel. tekanan pisan saeutik diterapkeun na trowel ieu diteundeun kawilang rata nuju témbok.

Netepkeun
Kadangkala hiji accelerant bakal ditambahkeun kana racikanana ka hasten waktu tunda ti fase campur kode awal nepi nalika moyok dimimitian pikeun nyetél. Ieu ilaharna dipigawé dina poé tiis nalika setelan ieu nyangsang atawa keur gawean leutik pikeun ngaleutikan Didagoan.
Sakali moyok is on témbok tur dimimitian ku kana nyetél (ieu bisa ditangtukeun ku tabel nu susunan mimiti), plasterer nu gingerly sprinkles cai onto témbok; ieu mantuan ka warung setting jeung keur nyieun dieunakeun a. Anjeunna lajeng migunakeun trowel sarta mindeng a sikat wetted dirasakeun diayakeun di sisi sabalikna na enteng noel témbok dihareupeun trowel ka dianggo dieunakeun ieu kana naon sela leutik (katelah "catfaces") dina moyok ogé lemes kaluar kasar iklas-on na rarata sagala gelembung hawa nu kabentuk dina mangsa netepkeun.
Ieu waktos krusial sabab lamun témbok meunang teuas teuing éta ampir teu mungkin keur eusian wae sela sakumaha dieunakeun bakal euweuh diatur kalawan témbok jeung bakal gantina ngan garing sarta digolongkeun kaluar. Hal ieu jadi marga pikeun kabutuhan naon nu disebut "grinding" salaku hiji kudu balik ngaliwatan tembok teuas deui jeung deui nyoba lemes kaluar témbok hardened tur sagala catfaces utama kudu kaeusi dina sareng putty kontur, sanyawa gabungan, atawa reworked ku blending dina seger, jaket ipis.
Tembok rengse bakal béda herang tur saragam datar tur téh lancar ka kabaran. Sanggeus sababaraha poé deui baris jadi chalky bodas tur bisa lajeng jadi dicét leuwih.

Campur
Ti waktu tas nu kasusun loba di kana laras ka lamun témbok eta tos rengse diatur disebut campuran hiji. Varying dina téhnik dipaké na naha accelerant atanapi retardant ditambahkeun, campuran nu ilaharna lasts ngeunaan dua jam.
Moments final anu paling frantic lamun éta lemes atanapi lamun racikanana susunan leuwih gancang ti diantisipasi. Upami ieu kajadian eta geus ngomong racikanana geus "snapped" na nyaeta sebaran normal alatan ngagunakeun produk heubeul atawa rupa-rupa cuaca (asor atanapi panas poé bisa ngabalukarkeun moyok pikeun ngeset leuwih gancang). Ilaharna ngan tilu atawa opat mixes anu dipigawé dina sapoé sakumaha plastering pisan tiring teu sakumaha éféktif dina cahaya wajar dina bulan jeung burit mimiti.

Musim
Plastering dipigawé babak taun tapi masalah unik bisa timbul ti mangsa ka mangsa. Dina usum panas, panas condong ngakibatkeun moyok ka diatur gancang. Moyok nu ogé ngahasilkeun panas sorangan jeung imah bisa jadi rada hellish. Ilaharna awak moyok bakal nyoba sumping di imah ogé méméh subuh.
Dina bulan usum tiis, poé pondok ngabalukarkeun merlukeun cahaya jieunan. Di sudut nu tangtu lampu ieu tiasa ngadamel malah dinding katingal smoothest kawas beungeut bulan. Kantun sejen dina sasih usum ieu needing ngagunakeun pamanas propana jet (anu tiasa kokotor moyok ka yellowish tapi ulah disebutkeun menyakiti dinya), henteu ngan pikeun ngajaga plasterers haneut tapi mun ogé nyegah cai di campuran ti katirisan na generating kristal és sateuacan moyok nu boga waktu pikeun nyetél. Ogé lamun dina selang cai henteu tuntas lemes saméméh ninggalkeun eta tiasa freeze leuwih wengi sarta ditumpes dieureunkeun nepi isuk-isuk.

Textured
Texturing biasana ditangtayungan pikeun closets, ceilings na tembok garasi. [Rujukan?]
Ilaharna agén retarding ieu ditambahkeun kana racikanana. ieu normalna Cream of karah (atawa "dope" dina jargon nu plasterer urang) jeung perawatan kudu dicandak ku jumlah ditambahkeun. Teuing na racikanana bisa pernah nangtukeun pisan. Sanajan jumlah dipaké mindeng diperkirakeun; teuing jalan salah nambahan dash uyah ka resep. Anjeun nambahkeun hiji scoop leutik retarder, gumantung kana ukuran racikanana. Retardant ditambahkeun ambéh mixes gedé bisa dijieun, saprak téhnik tékstur teu merlukeun jalma pikeun antosan dugi dimimitian pikeun ngeset méméh gawé éta.
Lay-on fase nu sarua lemes tapi ieu ditambahkeun ku jaket kandel. Sakali jaket nu aya dina seragam plasterer nu lajeng mana deui manuk juru-Na. Tinggal jauh ti sudut anjeunna lajeng bakal jadi trowel kalayan kurva cau nice di dinya tur dimimitian ku kana ngajalankeun eta leuwih témbok dina inohong dalapan atanapi pola Ess, mastikeun meuntas sakabeh wewengkon sahenteuna sakali. Manéhna nambahan hiji moyok tambahan saeutik nepi trowel na lamun diperlukeun. Pangaruh sakabéh anu lapisan swaths cet-kawas leuwih sakabeh nu siling atawa témbok. Anjeunna tiasa lajeng ngan leumpang jauh sarta ngantep éta diatur kalayan perawatan dicokot moal teuing ninggalkeun globs wae jeung ka pastikeun juru kasampak lemes jeung linier.
Mun témbok hiji janten lemes jeung siling textured, ilaharna témbok geus rengse munggaran, mangka siling sanggeus témbok geus disetel. Gantina rebirding nu siling (anu bakal geus dipigawé nalika témbok ieu diteundeun dina), a trowel bersih dilaksanakeun ngalawan témbok jeung sudut na geus ngajalankeun sapanjang siling ka "motong deui dina" jeung ngabersihan témbok dina waktos anu sareng. Garis ieu lajeng smoothed ku paintbrush sangkan transisi seamless.

Bolu
The bolu (téhnisna disebut ngambang a), ngabogaan formulir bunderan sarta beungeut kasar. eta geus dibereskeun nepi Nyieun kalayan handhold sentral jeung anu kira saukuran a trowel baku. Bolu nyaeta teknik varian tékstur jeung dipaké ilaharna dina ceilings sarta kadangkala di closets. Ilaharna nalika maké bolu a; keusik anu ditambahkeun kana racikanana sarta téknik ieu disebut pasir-bolu.
Kamanusaan sarta Studi kudu dilaksanakeun teu nangtung langsung di handapeun trowel anjeun nalika ngalakonan ieu salaku eta pisan, pisan pikaresepeun, tur bahaya pikeun meunangkeun sisikian keusik di panon anjeun; nu ieu diperparah ku iritasi tina jeruk ogé. Kombinasi ieu bisa kalayan gampang ngeruk panon.
The lay-on na campuran sarua kalayan texturing biasa. Tapi sanggeus seragam jeung jaket lemes anu disimpen dina siling jeung edges anu motong di; a bolu rectangular husus kalawan gagang nu geus ngajalankeun sakuliah siling dina ketak tumpang tindih sarta sirkular. Ieu nyokot sababaraha skill na latihan jeung ngalakukeun ogé.
Katingal sakabéh nyaéta pola tipe fishscale dina siling, témbok pacilingan, jsb Sanajan retarder ieu ilaharna dipake; perawatan kudu dilaksanakeun pikeun ngabersihan kaluar bolu nu tuntas lamun beres sakumaha sagala moyok nu hardens jero eta bakal mungkin cabut.

Ceilings
Stilts anu mindeng diperlukeun keur moyok paling ceilings sarta éta ilaharna harder iklas-on na dianggo ti tembok. Pikeun ceilings pondok hiji ogé bisa digawekeun ku crates susu. Kasusah gawe tibalik ka handap mindeng ngakibatkeun bom moyok splattering dina lanté, tembok jeung jalma di handap.
Ieu naha ceilings mulus, nu make euweuh retardant sarta kadangkala malah accelerant, anu dipigawé saméméh pinding. Moyok Retarded harese scraped off témbok moyok lemes lamun baseuh. Sagala splatters ti siling lemes harese scraped kaluar blueboard bulistir tapi moal tina hiji témbok acan plastered. Kamanusaan sarta Studi kudu dilaksanakeun nalika nangtung handapeun trowel anjeun atanapi plasterer sejen.
Kasusah umum gawe a siling lemes fetches waragad luhur. Teknik anu sami salaku témbok lemes tapi dina hiji sudut kagok keur plasterer nu.
.


WhatsApp Online Chat !