• facebook
  • Cicëroj
  • LinkedIn
  • googleplus
  • YouTube

Shotcretre

1-Shotcrete

Shotcretre / aplikimit gunite

Shotcrete, gunite ose beton mbulua është konkret apo përcjellë llaç përmes një çorape dhe projektuar pneumatically me shpejtësi të madhe mbi një sipërfaqe, si një teknikë ndërtimi. Ajo është përforcuar në mënyrë tipike nga shufra çeliku konvencionale, rrjetë çeliku, ose fibrave.
Shotcrete zakonisht është një term gjithëpërfshirës për të dy lagësht-Mix dhe të thatë-mix versionet. Në ndërtimin e pishinë, megjithatë, Shotcrete referohet lagësht përzierje dhe gunite të thatë përzierje. Në këtë kontekst, këto terma nuk janë të këmbyeshëm.
Shotcrete është vendosur dhe kompakt në të njëjtën kohë, për shkak të forcës me hundë. Ajo mund të jetë mbulua mbi çdo lloj apo formë të sipërfaqes, duke përfshirë edhe zonat vertikale apo lart.

Dry vs përzierje lagësht

T metodë ai e thatë përzierje përfshin vendosjen e përbërësit e thatë në një plesht dhe pastaj të përcjellë ato pneumatically përmes një çorape në grykë. Nozzleman kontrollon shtimin e ujit në hundë. Uji dhe përzierje e thatë nuk është plotësisht e përzier, por ka përfunduar si përzierje godet sipërfaqen marrëse. Kjo kërkon një nozzleman aftë, veçanërisht në rastin e seksioneve të trasha ose të përforcuar rëndë. Avantazhet e procesit përzierje të thatë janë se përmbajtja e ujit mund të rregullohen menjëherë nga nozzleman, duke lejuar vendosjen më efektive në aplikimet e lart dhe vertikale pa përdorur përshpejtues. Procesi përzierje e thatë është e dobishme në aplikacionet e riparimit, kur është e nevojshme për të ndaluar shpesh, pasi materiali i thatë shkarkohet lehtë nga zorrës.

 

Lagur-mix Shotcrete përfshin pompimin e një betonit të përgatitur më parë, në mënyrë tipike e betonit te parapergatitur, në grykë. ajri i ngjeshur është futur në grykë te nxit përzierje mbi sipërfaqen pritëse. Procedura lagësht-procesi përgjithësisht prodhon më pak reagim, mbeturinat (kur material bie në dysheme), dhe pluhuri në krahasim me procesin e thatë-mix. Përparësia më e madhe e procesit të lagësht-mix është gjithë përbërësit janë të përziera me ujë dhe aditivëve të nevojshme, dhe vëllime edhe më të mëdha mund të vendoset në më pak kohë se në procesin e thatë.

Dry vs përzierje lagësht

S makina hotcrete janë në dispozicion të cilat kontrollojnë procesin e plotë dhe e bëjnë atë shumë të shpejtë dhe të lehtë. Metodat manuale dhe mekanike janë përdorur për procesin e spërkatje lagur por konkrete lagësht mbulua zbatohet tradicionalisht me makinë. Rezultatet e larta spray dhe të mëdha seksioni kryq kërkojnë punë të mekanizuara. Sistemet konkrete spërkatje me pompa duplex janë përdorur kryesisht për të punuar me mixes me lagështi. Ndryshe nga pompa konvencionale konkrete, këto sisteme duhet për të përmbushur kërkesat shtesë të dhënë një rrjedhë konkrete që është aq konstante të jetë e mundur, dhe për këtë arsye të vazhdueshëm, për të garantuar zbatimin homogjene llak '.


WhatsApp Online Chat !