• facebook
  • Cicëroj
  • LinkedIn
  • googleplus
  • YouTube

suvatim

Detyrat Punëtor së

Normalisht kontraktori ka furnizuar tashmë të gjitha çanta e suva gipsi që do të jetë e nevojshme, si dhe çdo furnizim të jashtëm e ujit në qoftë se shtëpia nuk është e lidhur ende. Ekuipazhi suvatimin ka nevojë për të sjellë mjetet dhe pajisjet e tyre dhe nganjëherë furnizimit bead tyre.
Detyrat që Punëtor zakonisht pritet të përmbushur.
Punëtor zakonisht duhet lëndë e parë apo litar Cornerbead onto çdo spikatur cep (të jashtëm) të brendshme të shtëpisë. Kujdes është marrë për të siguruar që kjo e bën pamjen mur drejt dhe është më shumë një aftësi e syrit se çdo gjë tjetër.
"Bead" vjen në shumë stile; Duke filluar nga rrjetë teli bashkangjitur me prodhime të notave të rënda metalike që duhet të tacked më me thonjtë. Varieteteve plastike gjithashtu ekzistojnë.
Sferë e cila duhet të matet dhe të prera në madhësi; Kujdes është marrë për të mos bëj ose prish atë. Në vendet ku më shumë se një qoshe mblidhet; përfundon Bead janë ulur në një kënd dhe 2 ose më shumë këshilla të vendosen sa më afër së bashku si të lejueshme; prekëse por jo mbivendosje. Sferë e cila është e mbuluar plotësisht me gëlqere, si dhe pjesa tjetër e murit dhe suva gjithashtu ndihmon për të mbajtur të fortë. Produkt i përfunduar lë vetëm një rrip të vogël ekspozuar metalike në zgjatje e qoshe e cila merr mbuluar kur muri është pikturuar. Kjo lë një të pastër, e këndit drejt kërkim.
Një metodë alternative shihet në shtëpitë e vjetra të formuar një qoshe të rrumbullakosura apo bullnosed përdor një sferë e cila quirked stafit druri. Sferë e cila është stafi, një kunj 1 inç me përafërsisht 1/3 rruhet off mbrapa, është vendosur në këndin e jashtëm nga ana e marangoz në vend, të lidhur në priza prej druri të vendosura në seams tullave / bllok, ose në kuadër druri. Plaster është drejtuar deri në sferë e cila stafit dhe pastaj të prerë përsëri në nivel lokal për sferë e cila është ose "quirked" për të shmangur një avantazh të dobët pendë ku suva plotëson sferë e cila është.
Në arkitekturën një gjë e çuditshme është një "V" të vogël kanal në formë përdoret për të izolojnë dhe të japin lehtësim për një kurorë konveks rrumbullakosura. Për të krijuar qoshe suvatuar, duke mbështetur pallto (Browning) është suvatuar deri në sferë e cila stafit, atëherë gjë e çuditshme është prerë në pallto mbështetjen e një pak më të madhe se sa madhësia përfunduar. Kur pallto të lartë skimming është aplikuar, përsëri sferë e cila është plotësisht në skremuar dhe më pas, duke përdorur një avantazh drejt, gjë e çuditshme është ri-prerë për të përfunduar thellësi, zakonisht në një kënd 45 shkallë të përafërt në sferë e cila është. Gjë e çuditshme do të fshehin çarje eventuale të vogël që do të formojnë midis sferë e cila është e stafit dhe suva.

Set up mjete

Punëtor ka nevojë për të mbushur një kovë 5-gallon partway me ujë. Nga kjo kovë ai varet mistri ose trowels dhe vendet në të mjeteve të ndryshme të tij.
Normalisht një Punëtor ka një mistri për "hedhjen në" (procesi i vendosjes baltë mbi mur).
Disa atëherë mbani një mistri të vjetër që ka një kthesë të mirë në të (kurbë banane) që do të përdoren për qëllimin e "texturing"; nëse kërkohet nga homeowner. Një vë-on mistri ka tendencë të jetë shumë e sheshtë për këtë dhe vakum të shkaktuara nga uji mund të rrinë atë në mur, duke e detyruar atë që të heq atë dhe kështu ai ka për të Rework zonën.
Së fundi, mund të ketë një markë mistri re "ende nuk thyer-në", e cila do të përdoret për të "rëndë"; Kjo është kur suva është ngurtësuar gati dhe ai është i zbutjes nga ndonjë formë të gungave apo plotësimit të ndonjë ulet vogla (cat përballet) për ta bërë pamjen mur si një fletë uniform të llaçit me shkëlqim të bardhë.
Shumica plasterers kanë preferencat e tyre për madhësinë e mistri ata përdorin. disa zotëroj trowels si i madh si 20 inç i gjatë, por normë duket të jetë një 16 "× 5". Nga përvoja ime markë e preferuar është një çelik inox Marshalltown. Ata kanë një famë Brassy tyre, një gome trajtuar dhe nuk do të gropë apo ndryshk nëse e majta aksidentalisht në ujë gjatë natës, ndërsa të tjerët preferojnë një mistri të rregullt të vjedhur që kërkon mirëmbajtje më shumë, por zgjat për një kohë mjaft të gjatë dhe vendosjes mund të jepte një " kafshojnë "që ndihmon kur" përfunduar "(pasimin e fundit kur suva është duke).
Në kovë gjithashtu shkon një furçë të madhe përdoret për spërkatje me ujë mbi murin dhe për të pastruar mjetet e tij, një furçë bojë për qoshet zbutjes, dhe një zog qoshe për formimin e qoshet (edhe pse shumë ndajnë një zog i mirë për të mbajtur në dhomë harmonike).
Këto kova mjet janë mbajtur për herë të parë pranë tryezës mix dhe pastaj si suva fillon të vendosur janë lëvizur më pranë murit që është duke u punuar në. Ora bëhet një faktor i madh këtu si dikur suva fillon të ngurtësohet (grup) ai do ta bëjë këtë në mënyrë të drejtë të shpejtë dhe Punëtor ka një diferencë të vogël të gabimit për të marrë murin qetë.
Mbi tryezë përzierjen Punëtor zakonisht përcakton "Hawk" e tij kështu që ajo do të jetë i dobishëm kur ai ka nevojë për të rrëmbyer atë dhe për të mbajtur dirt off e saj. Çdo mbeturinat në suva mund të bëhet një telash i madh.
Krye Plaster apo fund?
Plasterers zakonisht do të ndajë një dhomë, (sidomos një mur të mëdha apo të lartë ceilinged) në krye dhe në fund. E punuar në krye do të bëjë nga buzë tavani për rreth lartësi bark dhe të punojnë jashtë një arkë qumështit për një 8-foot (2.4 m) tavan, ose të punojnë jashtë stilts për dhomat e 12-këmbë-lartë. Për tavanet katedrale apo mure shumë të larta, në skenë është ngritur dhe një punon sipër, të tjerët më poshtë.
Clean up para se të përfundojë një punë të
bërë në mënyrë tipike me punëtor. Asnjë Globs suva lënë në katet, muret apo skajet bead qoshe. (Ata do të shfaqen nëse pikturuar dhe të ndërhyjnë me parket dhe trim). Hiq apo kujdes rafte gjithë plehra.

2-Plastering

Inspektimit
gjitha dhomat dhe muret janë inspektuar për plasaritje dhe të anketuarve ose gërvishtjet që mund të jetë shkaktuar nga të tjerët bumping në mure. Ata janë inspektuar edhe për t'u siguruar që nuk ka gunga janë lënë në muret nga suva splashed apo ujë. Të gjitha dhomat janë të kontrolluar për të siguruar që të gjithë suva është eliminua nga priza në mënyrë që elektricist mund të instaloni bazat dhe për t'u siguruar që nuk ka mjete kanë mbetur prapa. Kjo lë muret gati për piktorë dhe të të parëve që do të vijnë në dhe për të bërë tregtinë e tyre.

Teknikat e brendshme suvatimin

Smooth
pronari i shtëpisë dhe bosi i Punëtor zakonisht do të vendosë paraprakisht se çfarë stilet që ata do të përdorin në shtëpi. Zakonisht Muret janë tavanet qetë dhe nganjëherë. Zakonisht një homeowner do të zgjedhin që të ketë tavanet përdorin një "cilësi" teknikë si ajo është shumë më e lehtë, më të shpejtë, dhe kështu më të lirë se sa një tavan të qetë.

Çmimet e kuotat Suvatues bazuar në teknikat që do të përdoren dhe këmbët e bordit të mbuluar për të kontraktorit ose homeowner para fillimit të punës. Këmbët e bordit është marrë nga varëse rrobash ose vlerësuar nga nënkontraktor kokë duke numëruar wallboards që vijnë në një standard industri e 8 'të 12' e gjatë. Ai pastaj shton në shpenzime shtesë për soffits dhe tavanet katedrale.

Tavan të dytë ose të parë
Në mënyrë tipike, nëse tavan është që të jenë të qetë kjo është bërë për herë të parë, para mureve. Nëse kjo është për t'u textured, kjo është bërë pas mureve.
Arsyeja për këtë është se pa ndryshim kur një tavan është duke u punuar në suva do të bien dhe spërkatje mbi mure. Megjithatë një përzierje cilësi nuk ka nevojë për të arrit kur ajo fillon për të vendosur:
kështu një retardant tilla si "krem e gurit" ose sheqer mund të përdoret për të zgjatur kohën vendosjen, dhe është scraped lehtësisht jashtë mureve.
dhe që koha nuk është si kufizimi i një faktor në tavane textured një përzierje e madhe, apo prapa-to-back mixes mund të bëhet dhe të gjitha tavanet e mbuluar në të njëjtën kohë.
Një tjetër arsye është se një zog është drejtuar zakonisht përgjatë këndin e sipërm pas duke bërë një tavan të qetë, atëherë ajo është më e lehtë për të ruajtur këtë avantazh duke bërë murin e kaluar. Por një tavan textured normalisht nuk ka nevojë të birded, përzier vetëm me një furçë shumë të lagësht bojë. Në këtë rast, muri është bërë për herë të parë dhe qoshe formuar me zog.
Kruarje
Gjëja e parë që Punëtor tenton të bëni është të shkoni mbi të gjitha seams e rrjetë-regjistruar të mureve ai është gati për të mbuluar; në një shembull pëlhure shumë të hollë. Panel i brendshëm tërheq lagështi nga ky brez kështu që kur Punëtor shkon mbi atë përsëri kur bën pjesa tjetër e murit ajo nuk do të lënë një shtresë të prerë që ka nevojë për ripunim të mëtejshëm.
Ai pastaj e mbush në zonën pranë tavan kështu që ai nuk do të duhet të shtrihet për të arritur atë gjatë pjesës tjetër të murit; Dhe ai formon këndin me zog e tij. Kjo kursen kohë shumë të nevojshme pasi ky proces është një garë kundër reaksion kimik.
Hedhjen në
Nga tabela përzierje Punëtor scoops disa "baltë" onto qendër krahathatë tij me mistri e tij. Holding gjeraqinë në e tij off-dorës dhe mistri e tij në primare plasterer tij atëherë scoops një listë fryrë e suva onto mistri e tij. kjo merr një grimë e praktikës për të zotëruar, sidomos me mixes Soupy.
Pastaj mban mistri paralel me murin dhe në një kënd të vogël e dore ai përpiqet të njëtrajtshme rrokulliset suva mbi mur. Në një mënyrë të ngjashme me një kruajtëse. Ai fillon rreth një inç mbi dysheme dhe punon rrugën e tij lart në tavan. Kujdes është marrë për të jenë uniforme të jetë e mundur si ajo ndihmon në fazën e përfunduar.
Goditje poshtë
në varësi të përcaktimit kohën e suva. Pasi lagështi e fillon suva për t'u tërhequr nga bordi një kalim të dytë është bërë. kjo quhet goditje poshtë. kjo është shumë si duke aplikuar bojë me një rul në veprim dore dhe qëllim. të qetë nga ndonjë vijë dhe të plotësoni në çdo voids të mëdha që do të bëjë punë shtesë sapo suva fillon të vendosur të vërtetë. shumë pak presioni është aplikuar dhe mistri është mbajtur relativisht i sheshtë në drejtim të murit.

Vendosja
Ndonjëherë një katalizator do të shtohet në një përzierje të përshpejtuar në kohë vonesë nga faza fillestare përzierjen për kur suva fillon për të vendosur. Kjo është bërë zakonisht në ditë të ftohta, kur cilësim është vonuar ose për punë të vogla për të minimizuar prisni.
Pasi suva është në mur dhe fillon për të vendosur (kjo mund të përcaktohet nga tabela që përcakton për herë të parë), i Punëtor ndrojtur spërkat me ujë në mur; Kjo ndihmon për të ngadalësuar vendosjen dhe për të krijuar një gabim. Ai pastaj përdor mistri e tij dhe shpesh një furçë të lagur ndjerë mbajtur në anën e kundërt dhe lehtë prekur përpara mistri murin për të punuar këtë të shkojnë në ndonjë mangësi të vogla (i njohur si "catfaces") në suva, si dhe të qetë nga përafërt vë-në dhe të shkatërroj çdo flluska e ajrit që formuar gjatë përcaktimit.
Kjo është një kohë vendimtare, sepse në qoftë se muri merr shumë vështirë është gati e pamundur për të plotësuar në çdo boshllëqe si gabim nuk do të vendosë me murin dhe do të në vend të vetëm të thatë dhe të bien jashtë. Kjo çon në nevojën e asaj që quhet "rëndë" si një duhet të shkojnë mbi murin e vështirë përsëri dhe përsëri duke u përpjekur të qetë nga murin thekur dhe çdo catfaces të mëdha duhet të plotësohet me një stuko kontur, kompleksi të përbashkët, ose reworked nga përzierja në një shtresë të freskëta, të hollë.
Përfunduar mur do të duket me shkëlqim dhe të njëtrajtshme të sheshtë dhe është e qetë në të prekur. Pas disa ditësh ajo do të bëhet e bardhë e bardhë dhe pastaj mund të pikturuar mbi.

Mix
nga koha çanta janë hedhur në fuçi për të kur muri është vendosur plotësisht të quhet një përzierje. Ndryshme në teknikën e përdorur dhe nëse katalizator apo retardant është shtuar, një përzierje zakonisht zgjat rreth dy orë.
Momentet e fundit janë më të furishëm në qoftë se ajo është e qetë ose në qoftë se përzierje vendos shpejt se parashikuar. Nëse kjo ndodh, thuhet përzierje ka "këput" dhe është zakonisht për shkak të përdorimit të produktit të vjetër apo lloje të ndryshme të motit (lagështia apo të nxehtë ditë mund të shkaktojë suva të vendosur më të shpejtë). Normalisht vetëm tre ose katër mixes janë bërë në një ditë si Plastering është shumë e lodhshme dhe jo aq efektive nën ndriçim të panatyrshme në muaj me muzg të hershme.

Seasons
Plastering është bërë gjatë gjithë vitit, por probleme unike mund të lindin nga sezoni në sezon. Në verë, nxehtësia tenton të shkaktojë suva të vendosur më të shpejtë. Suva gjithashtu gjeneron nxehtësi e vet dhe të shtëpive mund të bëhet mjaft djallëzor. Zakonisht ekuipazhi suva do të përpiqet për të arritur në shtëpi edhe para agimit.
Në muajt e dimrit, ditë të shkurtër të shkaktojë nevojën e ndriçimit artificial. Në kënde të caktuara këto drita mund të bëjë edhe pamjen smoothest murin si të sipërfaqes së Hënës. Një tjetër dilemë në muajt e dimrit është e pasur nevojë të përdorin ngrohje propan reaktiv (të cilat mund të njollë suva të verdhë, por nuk e ndryshe lëndojnë atë), jo vetëm për të mbajtur plasterers ngrohtë por edhe të parandaluar e ujit në përzierje nga ngrirjes dhe gjenerimin e kristale akulli para suva ka kohë për të vendosur. Gjithashtu nëse zorra e ujit nuk është drenazhuar plotësisht para se të nisej ajo mund të ngrijë gjatë natës dhe të jetë plotësisht i ndaluar deri në mëngjes.

Textured
texturing është e rezervuar zakonisht për closets, tavanet dhe muret garazh. [Citim i duhur]
Në mënyrë tipike një agjent vonuese është shtuar në përzierje. Kjo është zakonisht krem e gurit (ose "Dope" në zhargonin e Punëtor) dhe kujdes duhet të merren me sasi të shtuar. Shumë dhe përzierje nuk mund të vendoset në të gjitha. Megjithatë shuma e përdorur është vlerësuar shpesh; shumë mënyra ai shton një dash e kripë për një recetë. ju shtoni një lugë të vogël të retarder, të varur nga madhësia e përzierje. Retardant është shtuar në mënyrë që mixes më të mëdha mund të bëhet, pasi teknika cilësi nuk kërkon personin për të prisni derisa ajo fillon për të vendosur para se të punojnë atë.
Porotë në fazë është e njëjtë si të qetë, por ajo është shtuar me një shtresë të trashë. Pasi pallto është në mënyrë uniforme Punëtor pastaj shkon prapa dhe zogjtë qoshet e tij. Qëndruar larg nga këndi ai pastaj merr një mistri me një kurbë të bukur banane në të dhe fillon për të drejtuar atë mbi murin në një figurë tetë apo model Ess, duke u siguruar që të kalojnë të gjitha fushat të paktën një herë. Ai shton një suva të vogël shtesë për mistri e tij nëse është e nevojshme. Efekti i përgjithshëm është shtresa e hapësira të bojë-si mbi të gjithë tavan apo mur. Ai pastaj mund të ecin vetëm larg dhe le të vendosur me kujdes marrë jo shumë të lënë asnjë globs dhe për të siguruar qoshet duken të qetë dhe lineare.
Nëse një mur është që të jenë të qetë dhe tavan textured, zakonisht muri është bërë për herë të parë, pastaj e tavanit, pasi muri ka vendosur. Në vend të rebirding tavan (e cila do të ishte bërë kur muri është hedhur në), një mistri të pastër është mbajtur kundër murit dhe këndi i saj është drejtuar përgjatë tavan për të "prerë atë në" dhe pastruar mur në të njëjtën kohë. Kjo linjë është zbutur më pas me një penel për të bërë kalimin seamless.

Sfungjer
sfungjer (e quajtur teknikisht një noton), ka një formë rrethi dhe sipërfaqe të përafërt. ajo është e fiksuar në një bazament me një handhold qendrore dhe është afërsisht madhësinë e një mistri standarde. Sponge është një teknikë variant cilësi dhe përdoret zakonisht në tavane dhe nganjëherë në closets. Zakonisht kur duke përdorur një sfungjer; rërë është shtuar në përzierje dhe teknika quhet rërë-sfungjer.
Duhet të kihet kujdes që të mos dalë direkt nën mistri tuaj, kur bën këtë si ajo është shumë, shumë të pakëndshme dhe të rrezikshme për të marrë një kokërr e rërës në syrin tënd; e cila është e përbërë nga acarim nga gëlqere si. Ky kombinim mund të lehtë të zeroja sy.
Faqosja-on dhe përzierje është e njëjtë si me texturing rregullt. Megjithatë pas një uniformë dhe pallto të qetë është e vendosur në tavan dhe skajet janë të prerë në; një sfungjer të veçantë drejtkëndëshe me një dorezë është drejtuar të gjithë tavan në mocionet mbivendosjes dhe rrethore. Kjo merr disa aftësi dhe praktikë për të bërë mirë.
Vështrim i përgjithshëm është një model i tipit fishscale në tavan, mur dollap, etj Edhe pse retarder është përdorur zakonisht; kujdes duhet të merren për të pastruar nga sfungjer tërësisht kur përfundoi si çdo suva që ndërpreu brenda do të jetë e pamundur për të hequr.

Tavanet
Stilts kërkohet shpesh për suva tavanet shumicën dhe kjo është zakonisht më e vështirë për të hedhur-në dhe të punojnë se sa muret. Për tavane të shkurtër mund të punojnë edhe me arka qumështit. Vështirësia e punës me kokë poshtë shpesh rezulton në bomba suva splattering në dyshemeve, mureve dhe njerëz të paraqitura më poshtë.
Kjo është arsyeja pse tavanet qetë, që përdorin asnjë retardant dhe ndonjëherë edhe katalizator, janë bërë para mureve. Suva Retarded lehtë mund të scraped off një mur të qetë suva kur i lagësht. Çdo Splatters nga një tavan të qetë lehtë mund të scraped off blueboard zhveshur, por jo nga një mur suvatuar tashmë. Kujdes duhet të merren kur duke qëndruar nën mistri tuaj ose në një tjetër plasterer.
Vështirësia e përgjithshme e punës një tavan të qetë fetches një kosto më të lartë. Teknika është e njëjtë si një mur të qetë, por në një kënd të vështirë për plasterer.
.


WhatsApp Online Chat !