• facebook
  • Cicëroj
  • LinkedIn
  • googleplus
  • YouTube

shkumës

shkumës aplikimit

beton shkumë, njohur gjithashtu si aircrete, beton foamed, foamcrete, beton qelizor të lehtë ose reduktuar beton densitet, është përcaktuar si një suspensioni çimento me bazë, me të paktën 20% (per volum) shkumë entrained në llac plastik. [1] Si shumica nuk agregat trashë është përdorur për prodhimin e betonit shkumë termi i saktë do të quhet llaç vend të betonit; ajo mund të quhet "çimentos foamed", si dhe. Dendësia e betonit shkumë zakonisht varion nga 400 kg / m³ për 1600 kg / m³. Densiteti kontrollohet zakonisht nga zëvendësuar plotësisht ose një pjesë e agregatit hollë me shkumë.

3 shkumë

Prodhim

Foamed konkrete në mënyrë tipike përbëhet nga një slurry të çimentos dhe hiri apo rërë dhe ujë, edhe pse disa furnizuesit rekomandojmë çimento të pastër dhe ujë me agjent shkumës për mixes shumë të lehtë. Kjo slurry është e përzier më tej me një shkumë sintetike gazuar në një bimë konkrete përzierjen. Shkumë është krijuar duke përdorur një agjent shkumës, të përzier me ujë dhe ajër nga një gjenerator. Agjenti shkumës përdorur duhet të jetë në gjendje për të prodhuar flluska e ajrit me një nivel të lartë të qëndrueshmërisë, rezistent ndaj proceseve fizike dhe kimike të përzierjen, duke vendosur dhe forcim.

 

Foamed përzierje beton mund te derdhur ose pompohet në kallëpe, ose direkt në elemente strukturore. Shkuma mundëson slurry të rrjedhin lirisht për shkak të sjelljes tiksotropike prej flluska shkumë, duke e lejuar që ajo të jetë e lehtë të derdhur në formën e zgjedhur ose mould.The materiale të trashë kërkon deri në 24 orë për të ngrij (ose sa më pak si dy orë nëse avull shërohet me temperatura deri në 70 ° C për të përshpejtuar procesin.), në varësi të variablave duke përfshirë temperaturën dhe lagështinë e ambientit. Pasi forcoi, të prodhuar formuar mund të lirohet nga myk e saj.

Aplikimet

Konkrete foamed mund të prodhohen me dendësi të thatë prej 400 deri në 1600 kg / m³, me pikat e forta 7-ditore prej rreth 1 deri në 10 N / mm² respektivisht. Foam konkret është i qëndrueshëm ndaj zjarrit, dhe pronat e saj termike dhe akustike izolimin e bëjnë atë ideal për një gamë të gjerë të qëllimeve, nga izolues kate dhe kulmet, të pavlefshme mbushje. Ajo është gjithashtu e veçanërisht e dobishme për llogore rivendosjen.
Disa nga aplikimet e betonit shkumë janë:
blloqe parapërgaditur
parapërgaditur elemente mur / paneleve
hedhur-in-situ / cast-in-vend Muret
izolues kompensim hedhjen
dysheme izolimin veshjet izoluese
screeds izolimin e kulmit
fundosur pjesë mbushje
llogore rivendosjen
nën-bazë në rrugët
mbushjen e blloqe uritur
bordet izolimin parafabrikuara

Vetitë

Konkrete shkumë është një material i gjithanshëm ndërtesë me një metodë të thjeshtë të prodhimit që është relativisht i lirë në krahasim me autoklavë konkrete gazuar. Foam komponimet konkrete shfrytëzuar hiri në përzierje slurry është më e lirë ende, dhe ka më pak ndikim në mjedis. konkrete shkumë është prodhuar në një shumëllojshmëri të densitetit nga 200 kg / m³ deri 1.600 kg / m³ në varësi të aplikimit. Produktet densitet të lehta mund të jenë prerë në madhësi të ndryshme. Ndërsa produkti është konsideruar si një formë e betonit (me flluska e ajrit zëvendësuar agregat), cilësitë e tij të larta termike dhe akustike izolues bëjnë atë një kërkesë shumë të ndryshme se sa konkrete konvencionale.

tendencat e fundit dhe zhvillimi

Deri një dekadë më parë, konkrete shkumë ka qenë konsideruar si të dobët dhe jo të qëndrueshme me karakteristika të lartë tkurrje. Kjo është për shkak të flluska paqëndrueshme shkumë rezultuar në beton shkumë që ka veti të papërshtatshme për prodhimin e densitet shumë të ulët (më pak se 300 kg / m³ densitet të thatë), si dhe ngarkesën që mban aplikacionet strukturore. Prandaj është e rëndësishme për të siguruar që ajri entrained në beton foamed përmbahet në të qëndrueshme në të njëjtën kohë flluska shumë të vogla uniforme që të mbetet e paprekur dhe të izoluar, dhe nuk do të këtë mënyrë rritjen e pėrshkueshmėrisė e paste çimentos mes voids.

Zhvillimi i agjentëve sintetike-enzimë bazuar shkumës, stabiliteti shkumë rritjen përzierje dhe gjenerimin e specializuar shkumë, përzierjen dhe pajisjeve të pompimit ka përmirësuar stabilitetin e nxjerr shkumë nga goja dhe kështu Konkrete shkumë, duke e bërë të mundur për të prodhuar si drita si 75 kg / m³ density.The enzimë përbëhet nga proteinat shumë aktive me origjinë bioteknologjike dhe nuk është i bazuar në proteina shëmtuar hydrolysis.In vitet e fundit konkrete foamed ka qenë përdorur gjerësisht në autostrada, ndërtesa tregtare, ndërtesa e rehabilitimit fatkeqësi, shkolla, apartamente dhe zhvillimet e banimit në vende të tilla si Gjermania, SHBA, Brazili, Singapori, India, Malajzia, Kuvajti, Nigeria, Botsvana, Meksika, Indonezia, Libia, Arabia Saudite, Algjeria, Iraku dhe Egjipti.

 


WhatsApp Online Chat !