• Фејсбук
  • Твитер
  • Скопје
  • googleplus
  • YouTube

пенење

пена апликација

Пена бетон, исто така познат како aircrete, foamed бетон, foamcrete, клеточен лесен бетон или намалена бетонски густина, е дефинирана како кашеста маса на база на цемент, со минимум од 20% (по волумен) пена entrained во пластични малтер. [1] Како главно не груб агрегат се користи за производство на пена бетон, точниот термин ќе се вика малтер наместо бетон; тоа може да се нарече "foamed цемент", како и. Густината на пена бетон обично варира од 400 kg / m³ до 1600 kg / m³. Густината е нормално контролирана со замена во целост или дел од паричната казна агрегат со пена.

3 пенење

производство

Foamed бетон обично се состои од кашеста маса на цемент и летаат пепел или песок и вода, иако некои добавувачи препорачуваме чиста цемент и вода со пенење агент за многу лесен миксови. Овој редок цемент е уште се меша со синтетички газирана пена во конкретна мешање на растенијата. Пената е создадена со користење на пенење агент, се меша со вода и воздух од генератор. На пенење агент мора да бидат во можност да произведе воздушни меури со високо ниво на стабилност, отпорни на физичките и хемиските процеси на мешање, поставување и стврднување.

 

Foamed бетон мешавина може да се истури или пумпа во калапи, или директно во структурни елементи. Пена овозможува на кашеста маса да тече слободно поради тиксотропни однесување на меурчиња пена, дозволувајќи таа да биде лесно влегоа во избраната форма или mould.The леплив материјал бара до 24 часа за да се зацврсти (или како што е малку како два часа ако пареа излечи со температури до 70 ° C за да се забрза процесот.), во зависност од променливи вклучувајќи температура и влажност. Откако зацврсти, формирана од производи може да биде ослободен од неговите мувла.

апликации

Foamed бетон може да се произведува со сува густина од 400 до 1600 kg / m³, со 7-ден предностите на околу 1 до 10 N / mm² соодветно. Пена бетон е отпорна на оган, а неговата термичка и акустична изолација својства го прават идеален за широк спектар на цели, од изолација подови и кровови, да се поништат пополнување. Тоа е особено корисно за ровот враќање.
Неколку од примена на пена бетон се:
префабрикувани блокови
префабрикувани ѕид елементи / панели
фрли-во-situ / леано во место ѕидови
изолација надомест поставување
изолација подни кошулки на
изолација на покривот кошулици
потонатиот дел пополнување
ровот враќање
под-база во автопати
пополнување на шупливи блокови
монтажни изолација одбори

својства

Пена бетон е хармоничен градежен материјал со едноставен метод на производство што е релативно евтина во споредба со автоклав аериран бетон. Пена бетон соединенија користење на летечки пепел во кашеста мешавина е поевтино, сепак, и има помало влијание врз животната средина. Пена бетон се произведува во различни густини од 200 kg / m³ до 1.600 kg / m³ во зависност од апликацијата. Полесни производи густина може да се сече на различни големини. Додека производот се смета за форма на бетон (со воздушни меури замена агрегат), неговата висока термичка и акустична изолација квалитети тоа многу различни апликации од конвенционалните бетон направи.

Последните трендови и развој

До пред една деценија, пена бетон е се смета како слаба и нетрајни производи за широка со високи карактеристики намалување. Ова се должи на нестабилна меурчиња пена резултираше со пена бетон со карактеристики несоодветни за производство на многу ниска густина (помалку од 300 kg / m³ сува густина), како носечки примена во градежништвото. Затоа е важно да се обезбеди дека entrained во foamed бетон воздухот се содржани во стабилна во исто време многу мали униформа меурчиња кои остануваат непроменети и изолирани, а не со тоа и зголемување на пропустливост на цемент паста помеѓу празнини.

Развојот на синтетички-ензим врз пенење, пена стабилност подобрување на адитиви и специјализирани генерирање пена, мешање и транспорт на опрема се подобри стабилноста на пена и тоа пена бетон, со што е можно да се произведуваат како светлина, како 75 kg / m³ density.The ензим се состои од високо активни протеини на биотехнолошките потекло и не се базира на непривлечна протеини hydrolysis.In последниве години foamed бетон се користи широко во автопати, комерцијални објекти, рехабилитација катастрофа згради, училишта, станови и домување случувања во земји како што се Германија, САД, Бразил, Сингапур, Индија, Малезија, Кувајт, Нигерија, Боцвана, Мексико, Индонезија, Либија, Саудиска Арабија, Алжир, Ирак и Египет.

 


WhatsApp Online Chat !